Gruja Petrol

OBAVEŠTENJE: Uvedene nove mere na teritoriji opštine Žitište

Ove mere stupile su juče na snagu:

1. Obavezna upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorijama i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 m na teritoriji Opštine Žitište.

2. Zabrana okupljanja više od 30 lica na javnim prostorima u zatvorenom prostoru i otvoreno prostoru, uz obaveznu fizičku distancu od najmanje 1,5 m (sa izuzetkom koji se odosi na rad privrednih subjekata koji ne pružaju usluge stanovništvu, kao i na rad državnih organa i javnih službi). Izuzetak od ove mere predstavlja mogućnost održavanja javnih kulturno-umetničkih događaja i to:
- prilikom održavanja javnih kulturno-umetničkih događaja u javnom zatvorenom prostoru dozvoljeno je prisustvo najviše 500 posetilaca istovremeno, i tako da svako drugo mesto za sedenje bude slobodno i uz obavezno nošenje zaštitnih maski posetilaca, kao i zaposlenih koji učestvuju u organizaciji događaja,
- kada se javni kulturno-umetnički događaj održava na javnom otvorenom prostoru, dozvoljeno je prisustvo najviše 500 posetilaca istovremeno tako da se između posetilaca održava distanca od najmanje 1,5m , uz obavezno nošenje zaštitnih maski posetilaca , kao i zaposlenih koji učestvuju u organizaciji događaja.

3. Obaveza privrednih subjekata koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da težište delatnosti preusmere na otvoreni prostor, odnosno baštu uz primenu odgovarajućih mera zaštite.

4. Ograničenje radnog vremena privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost u ugostiteljskim objektima koji nemaju baštu, kao i noćnim klubovima na teritoriji opštine Žitište, na period od 6,00 do 21,00 čas.

5. Ograničenje radnog vremena privredim subjektima koji obavljaju obavljaju ugostiteljsku delatnost koji imaju baštu ( u zatvorenom delu objekta do 21, 00 čas a u otvorenom delu objekta (bašti) radnim danom do 24,00 časa, vikendom do 1,00 časa), u skladu sa odlukom kojom se uređuje radno vreme objekata u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost na teritoriji Opštine Žitište.

6. Obaveza svih privrednih subjekata koji obavljaju delatnost u trgovinskom formatima da pojačano vrše dezinfekciju svih površina, kolica i korpi.

7. Ograničenje broja lica koja mogu biti istovremeno u objektu u svim javnim zatvorenim prostorima, odnosno objektima, kao i u svim privrednim subjektima koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima, ugostiteljskim objektima, baštama i drugim objektima gde se vrši prodaja robe i pružanje usluga – ograničava se broj lica, i tako da na svaka 4m² može biti prisutno jedno lice. Na ulazu u navedene objekte mora biti jasno istaknuta površina i broj lica koji mogu biti istovremeno prisutna u objektima.

8. Obavezno korišćenje zaštitnih maski, kao i održavanje fizičke distance od minimum 1,5m prilikom korišćenja parkova, dečjih i rekreacionih igrališta, fitnes mobilijara, odnosno teretana na otvorenom, izuzev ukoliko su u pitanju lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu.

9. Sprovođenje mera zaštite u kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama (maske i rukavice).

10. Pojačan rad JKSP „ EKOS“ u pogledu pranja i dezinfekcije javnih površina u cilju obezbeđivanja zdrastvene bezbednosti građana Opštine Žitište.

11. Obavezno merenje telesne temperature prilikom ulaska u objekte javne namene, kao i postavljanje sredstava za dezinfekciju ruku i dezobarijera ispred ulaza u objekte javne namene.

12. Obavezna pune primene svih preventivnih mera i mera lične zaštite u svim ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja ( merenje telesne temperature zaposlenim, roditeljima i deci, pojačano dezinfikovanje prostorija i dr.)

13. Nadzor nad primenom ove Naredbe vršiće Komunalna inspekcija, Odeljenja za privredu, urbanizam, komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine opštine Žitište.

Foto: Arhiva 

 

Comments powered by CComment