Gruja Petrol

Đaci kreću u školu ali pod ovim uslovima

U školske klupe sutra će krenuti osnovci na teritoriji opštine Žitište. Tri školska centra u našoj opštini ih dočekuju spremno, sa pripremljenim rasporedima časova i planom nastave na daljinu, ali i postavljenim sredstvima za dezinfekciju, barijerama i ostalim merama koje su propisane usled epidemiološke situacije.

U školama danas su roditelji i đaci prvih i petih razreda bili na upoznavanju sa učiteljima i novim razrednim starešinama.

Nastava će se realizovati u školi, a izborni program i ostale aktivnosti, onlajn, časovi traju 30 minuta, između smena je prostor od 20 minuta za dezinfekciju prostorija u kojoj borave učenici i nastavnici.

Maske za lice su obavezne da se nose a ako se ustanovi da učenik ima simptome od virusa istog momenta se šalje u kućnu izolaciju.

"Ove godine primamo 70 prvaka. Prijem prvaka je ove godine skroman, bez uobičajenih velikih priredbi na koje smo navikli, ali im želimo srčanu dobrodošlicu jer smo istinski srećni što će sutra đaci sesti u svoje klupe u skladu sa svim propisanim merama" - istakla je direktorica osnovne škole u Žitištu, Snežana Majkić.

Comments powered by CComment