Gruja Petrol

Jezero Jamura - prava zelena oaza u Banatskom Karađorđevu

Na oko 30 km od Zrenjanina, u Banatskom Karađorđevu, nalazi se jezero Jamura. Ovo jezero je idealno mesto za izlet u prirodi, relaksaciju, druženje i sportski ribolov. Jezero je bogato šaranom, amurom, štukom, somom i smuđem.
Kako je sve krenulo… Sredstvima tada Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine 2016. godine kao i putem konkursa Zajednici zajedno i odobrenim sredstvima 2018. godine a uz pomoć Opštine Žitište, Mesne zajednice, lokalnih privrednika i meštana nekada nepregledana jamura danas predstavlja pravi ekološki kutak i zelenu oazu.

Sam postupak od ideje do realizacije traje više godina.

Kako su nam preneli predstavnici Udruženja sportskih ribolovaca svake godine su imali određene ciljeve i zadatke koji su bili u planu da se realizuju, od zemljanih radova koji su krenuli 2016 godine, punjenja jezera od 5 ha, dovođenja struje na jezero, postavljanje letnjikovca, pošumljavanja sa 750 sadnica – jasena, vrbe, bagrema, žalosnog bresta, breza, katalpi kao i još mnogo toga, došli smo do današnjeg izgleda koji je zaista sjajan kada uporedimo sa izgledom od pre nekoliko godina.

“Najviše posetilaca dolazi da peca štuku, iz svih krajeva Vojvodine i Srbije, primerci su kapitalni i možemo reci da se time ponosimo, sezonu pecanja na štuke otvaramo 1. septembra, u planu je uskoro i veliko takmičenje u pecanju štuke, takođe, nastavljamo sa realizacijom naših ideja a ovom prilikom poručujemo svim ljubiteljima druženja i sportskog ribolova da nas posete”.

Za više informacija možete posetiti i fb stranicu Jezero Jamura.

Comments powered by CComment