Gruja Petrol

Letovanje u Grčkoj usred korone

Hteli mi to da priznamo ili ne korona se nakon kraće pauze vratila i već uveliko kvari planove onih koji su željno čekali leto kako bi se sunčali i odmarali na nekom od nama bliskih ali i onih udaljenjiih letovališta.

Poznato je da naši ljudi vole da letuju na Grčkom primorju, iako možda nije najbliže i najpristupačnije mesto za odmor Srbi mu se uvek vraćaju. Situacija sa virusom Korona zakomplikovala je stvari, i tom prilikom razgovarali smo sa meštaninom naše opštine Draganom Kosovićem.

U Grčku je stigao preko Bugarske, bez testiranja i bez dužeg zadržavanja za desetak sati došao je do svog odredišta, drugog prsta Halkidija tačnije Sitonije. - Vlasnici vile kažu da su plaže ove godine praznije, uoravo zbog situacije sa pandemijom, prenosi Dragan i dodaje da je i pored straha od virusa Grcima drago što ponovo vide naše turiste koji su najmnogobrojniji upravo na ovom delu Grčke.

U Grčkoj je, za sada stanje stabilno, konobari i poštuju mere i nose vizire i rukavice. U mestu u koje je Dragan došao, Toroni, nije bilo nestašica hrane a i cene su ostale nepromenjene, turisti su zadovoljni i uglavnom su dolaze iz nama bliske Rumunije i Bugarske.

-Redovno pratim dešavanja kod nas i smatram da zatvaranje klubova neće uticati na uništavanje virusa. Rekao je Gagi i dodaje da o koroni postoji mnogo teorija zavere koje ga čine zbunjenim i više ne zna koga da sluša i kome da veruje.

Za kraj i da napomenemo da je Dragan bezbedno i sigurno stigao sa odmora u svoju domovinu.

Tekst: Vuk Gvozdenović

Comments powered by CComment