Gruja Petrol

Saopštenje za javnost Doma zdravlja Žitište

Obaveštavamo građane opštine Žitište, a koji imaju simptome Кovid 19 infekcije, da se jave u Кovid ambulantu Doma zdravlja Žitište kako bi se obavili neophodni pregledi i dijagnostika.

Molimo Vas da svoj dolazak najavite telefonom 023/3821-010, lok. 109 do 19 časova radnim danima i na brojeve: 060/6051-079, 060/0821-124, 062/8054-139 do 19 časova radnim danima, vikendom i praznicima

Nakon kompletne trijaže, ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekari Doma zdravlja će Vas uputiti u ustanovu sledećeg nivoa zaštite, odnosno nadležnu opštu bolnicu.

Кako bi se izbegle nepotrebne gužve, u Кovid ambulantu treba da se jave samo osobe koje imaju izražene simptome – visoku temperaturu i učestali kašalj, uz otežano disanje.

Pacijenti sa respiratornim tegobama koji imaju lakšu kliničku sliku i imaju blagesimptome bolesti, potrebno je da ostanu kući u samoizolaciji, uz uobičajeno lečenjelakih oblika respiratornih infekcija (obilno uzimanje tečnosti, lakše kašaste hrane,unošenje vitamina, uz higijenski režim života). Takođe, u samoizolaciju od 14 dana,treba da idu i osobe koje su bile u kontaktu sa obolelima od Кovid 19 infekcije.

Podsećamo građane opštine Žitište da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene.

Comments powered by CComment