Gruja Petrol

Glumci Amaterskog pozorišta ''Jovica Jelić'' spremaju četiri nove predstave

Pauza u radu najvrednijeg Amaterskog pozorišta ''Jovica Jelić'' iz Banatskog Karađorđeva koja traje od maja prošle godine je završena.

Ovako dug period odmora su imali zbog letnjeg godišnjeg odmora nakon sezone, zatim rekonstrukcije Doma kulture a potom i perioda borbe protiv korona virusa.

Ovih dana glumci svakodnevno imaju probe i intenzivno spremaju četiri nove premijere i to duo dramu ''Srpska posla'', melodramu ''Sramota'', komediju ''Prosidba'' i dečiju predstavu ''Ženidba kralja Vukašina''.

Kako kažu ove nove predstave bi trebale da se održe septembra ili oktobra ove godine ako uslovi budu dozvolili. U predstavama će učestvovati oko dvadesetak dece i deset starijih glumaca.

Režiser pozorišta, Milan Martinović, istakao je da se svi raduju novom početku ali i izvanrednim uslovima u rekonstruisanom Domu kulture. "Malo amaterskih pozorišta ima ovakve uslove kao što mi sad imamo, a mi ćemo te nove uslove i opravdati nastupima". - rekao je Milan.

Za kraj treba istaći da učešće Amaterskog pozorišta na raznim festivalima skoro uvek osvojilo najvažnije glumačke nagrade.

Comments powered by CComment