Gruja Petrol

Žitištanka uspešna u stock modelingu

Anja Mijatović (20) iz Žitišta je student druge godine akademskih studija na Rudarskog-geološkom fakultetu u Beogradu dok u slobodno vreme ima zanimljiv hobi a to je stock modeling.

Anja je svoju ljubav prema fotografisanju započela kao i većina vršnjakinja, u početku je to bilo fotografisanje za društvene mreže, a sada već izvesno vreme se posvećuje stock fotografiji.

Da bi čitaocima pojasnili stock fotografija podrazumeva divan svet komercijalne fotografije a osobama koji se bave stock modelingom predstavlja dobru zabavu, ogromno iskustvo, mnogo poznanstva i ali čak i dobru zaradu.

Anja je do sada sarađivala sa više profesionalnih fotografa. Što se tiče samog fotografisanja Anja nam je objasnila da se sve radi po planu, prvo se izabere lokacija sa okruženjem dok je njen zadatak priprema par dana ranije da se pronađe u toj zadatoj temi.

"Iznad svega i na prvom mestu treba istaći opuštenost pred kamerama. Uvek prilikom fotografisanja težite da dočarate trenutak, da se uživite u okruženje i da dobro komunicirate sa svima koji su sa vama na fotografskom setu." - istakla je Anja.

Kako je istakla fotografije su koristili i poznati zrenjaninski brendovi kao što su Sport poslastičarnica i Restoran Kovač. Međutim ono što je zanimljivo da njene fotografije mogu da se koriste i širom sveta.

Foto: Cherry and Bees photography

 

 

Comments powered by CComment