Gruja Petrol

Na teritoriji opštine Žitište nema obolelih od korona virusa

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević održala je danas drugu sednicu Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga u proširenom sastavu u cilju razmatranja aktuelne situacije i aktivnosti u Srednjobanatskom upravnom okrugu u uslovima proglašenog vanrednog stanja zbog pandemije izazvane virusom COVID- 19.

Nakon prezentovanih podataka svih prisutnih učesnika konstatovano je da je teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga stanje stabilno i pod kontrolom. Sve lokalne samouprave sprovode mere Vlade RS a nadležne institucije rade u skladu sa trenutnom situacijom i bez većih problema.

Takođe je ocenjeno da do sada preduzete mere kao i disciplinovano ponašanje naših građana daju dobre rezultate što se odražava i na trenutne podatke o broju ljudi kod kojih je do sada potvrđeno da su pozitivni na COVID- 19.

Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević je ovom prilikom istakao da se na teritoriji opštine Žitište poštuju mere koje je naložio krizni štab i Vlada Srbije.

Vučurević se zahvalio građanima koji poštuju naložene mere i dodao da su svi zajedno zaslužni zašto na teritoriji opštine nema obolelih od virusa Covid19 i nada se da će tako i ostati. Takođe predsednik je istakao da se na teritoriji opštine Žitište nalazi 38 osoba u samoizolaciji.

"U protekloj nedelji podeljeno oko 2300 paketa za penzionere koji primaju penzije ispod 30 hiljada dinara. Pokrajinska vlada je donirala opštini Žitište 1545 paketa vrednosti 3,8 miliona dinara, a lokalna samouprava Žitište još 775 paketa vrednosti oko 2 miliona dinara" rekao je Vučurević 

Prvi čovek opštine Žitište je rekao da će narednih dana lokalna samouprava za najugroženije kategorije stanovništva obezbediti još oko 500 paketa.

On se takođe se zahvalio i volonterima koji su proteklih dana i pored brige o našim najstarijim sugrađanima uspeli da podele paketa penzionerima, kako je rekao u 12 naseljenih mesta volontira 110 osoba.

Naši sugrađani mogu se u periodu od 7-22 časa javiti u na kol-centar Opštinskog štaba za vanredne sitiacije u cilju informisanja o pomoći najstarijim sugrađanima u vidu donošenja namirinica i lekova na kućnu adresu i organizovanja lekarske pomoći.

Brojevi telefona kol-centra su 064-887-6778 i 064-887-6777

Comments powered by CComment