Gruja Petrol

''Tarzanovo'' poreklo iz sela Međa prikazano u filmu o Vojvodini

Promotivni film o Vojvodini prikazan je proteklog meseca u Briselu povodom večeri Vojvodine “Vojvodina – Future Unlimited”. U njemu možete videti za nas najinteresantnije „Tarzanovo“ poreklo iz Međe, takođe, ko je bio pravi agent 007, Mihajla Pupina...

Između ostalih zanimljivih priča i ličnosti koji su poreklom iz Vojvodine, napominje se da je Džoni Vajsmiler svima poznat po ulozi Tarzana čuvenog zaštitnika džungle rođen u Međi ali i da u mnogim biografijama stoji da je rođen u Frajdorfu današnjem Temišvaru,  međutim brojni dokazi potvrđuju da je rođen u ovom banatskom selu a takođe i da su roditelji prilikom emigracije u Ameriku u njihovim useljeničkim dokumentima naveli Pardanj odnosno današnju Među kao njegovo mesto rođenja.

Džoni Vajsmiler ušao je i u istoriju plivačkog sporta sa osamnaest godina, kada je oborio rekord na 100 metara slobodnim stilom. Titulu olimpijskog šampiona u ovoj disciplini uzeo je dve godine kasnije u Šamoniju, gde je osvojio zlato, a okušao se i u vaterpolu – osvojio je bronzu kao član vaterpolo tima Sjedinjenih Država.

Promotivni film možete pogledati na linku OVDE.

Comments powered by CComment