Gruja Petrol

Volonteri Crvenog krsta pomažu najstarijim sugrađanima

Volonteri Crvenog krsta Žitište su svakodnevno na terenu od samog početka ove epidemije. Ne štedeći sebe, a uvek vodeći računa o bezbednosti, kako svojoj, tako i onih kojima pomažu, snabdevaju starije osobe kojima je kretanje zabranjeno lekovima i svakodnevnim potrepštinama za život.

Najveća satisfakcija za njih su svakako osmesi i zadovoljni korisnici kada im se pojave ispred vrata, pitaju ih kako su i šta im treba. Međutim, grupa volontera iz Međe je došla na ideju da prošire svoj delokrug rada.

Oni su se međusobno dogovorili da nabave zaštitne maske za sve osobe iz Međe starije od 65 godina, jer mnogi od njih nisu uspeli da se obezbede maskama zbog zabrane kretanje. Njima se pridružila i volonterka koja je zadužena za psiho socijalnu podršku. Ona je prilagodila liflet Crvenog krsta Srbije za psihosocijalnu podršku starijima. U njemu se nalazi desetina korisnih saveta za starije u cilju lakšeg prevazilaženja trenutne situacije i očuvanja fizičkog i mentalnog zdravllja starijih osoba u vreme samoizolacije.

Verujemo da će veliki deo starijih dobro proučiti ove liflete i prihvatiti bar deo preporuka koje su namenjene njima.

Crveni krst Žitište se zahvaljuje svim svojim volonterima na požrtvovanju i brizi za svoje starije sugrađane u svim naseljenim mestima gde deluju.

"Takođe se zahvaljujemo i volonterki iz Međe koja je sama sašila maske za svoje sugrađane i besplatno ih distribuirala volonterima za podelu. Takođe obaveštavamo građane da su naši volonteri jasno obeleženi karticama na kojima je znak Crvenog krsta I ime volontera i većina na sebi ima prsluk Crvenog krsta kako bi bili uočljivi i prepoznatljivi prilikom ispunjavanja svojih svakodnevnih zadataka. Ovim putem podsećamo sve naše građane da se za svaku vrsti pomoći mogu obratiti štabovima pri mesnim zajednicama." - poručuju iz Crvenog krsta Žitište.

 

Comments powered by CComment