Gruja Petrol

Žitištani kolekcionari flaša vina i neobičnih flaša

Bračni par iz Žitišta Duška i Zoran Pribišić imaju zanimljivu vrstu hobija koja se godinama pretvorila u sastavni deo njihovih života. Naime, oni skupljaju flaše vina ali i neobične flaše ostalih pića već više od 15 godina.

U početku su ih, kako kažu, ređali u jednom delu stana, sve dok se nije rodila ideja da slažu na policama u sobi, gde se na kraju stvorio jedinstven i zanimljiv ambijent koga odlikuju cveće, vino i knjige.

Njihova kolekcija sada broji oko 250 flaša vina i neobičnih flaša koje potiču iz 31 različite zemalje sveta, najveći deo su kupili dok su deo kolekcije dobili na poklon.

Najstarija boca koju poseduju je iz sredine 70-tih godina prošlog veka a u kolekciji se nalaze i flaše u obliku gitare, ribe, kopačke, meseca, Ajfelove kule, fenjera, oblika države Italije i druge.

Dušanka i Zoran su poznati po tome da prisustvuju raznim kulturnim događaji kao i našoj opštini tako i u regionu, a takođe posećuju i vinske manifestacije.

U februaru mesecu ove godinu su uz pomoć Biblioteke i Kluba knjige iz Žitišta kao i Turističke organizacije organizovali po prvi put događaj nazvan Veče vina i poezije u Žitištu o kojem smo više govorili na linku Veče vina i pozije u Žitištu

Comments powered by CComment