Gruja Petrol

Bračni parovi, evo prilike da se skućite na selu

Zavod za ravnopravnost polova raspisao je osmi po redu konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Ove godine je za te namene iz budžeta Pokrajinske vlade izdvojeno 25 miliona dinara.

Konkurs traje do 3. aprila.

Učesnici konkursa mogu da apliciraju samo sa jednom prijavom. Visina dodeljenih sredstava ne može biti veća od milion dinara.

Takođe, građevinska vrednost nekretnine koja se predlaže za kupovinu ne sme biti veća od dva miliona dinara.

Pravo učešća na konkursu imaju supružnici koji su u bračnoj zajednici, kao i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života, sa prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine, koji nemaju stambeni prostor u vlasništvu ili suvlasništvu.

Uslov za dobijanje sredstava je, između ostalog, da jedan od supružnika ili vanbračnih partnera nije stariji od 40 godina života. Potrebno je i da je barem jedan od supružnika, odnosno vanbračnih partnera u radnom odnosu. Ukoliko je učesnik konkursa u radnom odnosu na određeno vreme, radni odnos mora da traje najmanje do isteka roka za podnošenje prijava na konkurs.

Jedan od uslova je i da nisu u krvnom, tazbinskom ili srodstvu po usvojenju sa potencijalnim prodavcem nepokretnosti, navodi Zavod za ravnopravnost polova.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti pismenim putem na imejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Foto izvor: Zavod za ravnopravnost polova AP Vojvodine.

Comments powered by CComment