Gruja Petrol

Svečano obeležen Dan opštine Žitište (FOTO)

U sali Doma kulture 12. decembra na svečan način obeležen je Dan Opštine Žitište. Na samom početku sve prisutne pozdravio je domaćin ovog skupa, predsednik Opštine Žitište Mitar Vučurević, koji se u svom govoru osvrnuo na dešavanja u protekloj godini. U nastavku programa dodeljene su povelje i zahvalnice najzaslužnijima koje je Lokalna samouprava prepoznala i nagradila.

Povelja Opštine Žitište za 2019. godinu dodeljuje se:

1. DOO M.B.S CETEX Čestereg za doprinos privrednom razvoju opštine Žitište i povećanju zaposlenosti na predlog Mesne zajednice Čestereg.

2. NINOSLAVU AMIŽIĆU iz Žitišta za dugogodišnji doprinos u afirmaciji sporta, radu udruženja i unapređenje društvenog života i rada u lokalnoj zajednici na predlog Mesne zajednice Ravni Topolovac.

3. NIКOLI PEŠUTU iz Žitišta za dugogodišnji nesebičan doprinos u razvoju i afirmaciji sporta – košarke na predlog grupe građana Rekreativo.

Zahvalnice Opštine Žitište dodeljene su:

1. Predragu Radakoviću iz Žitišta za postignute rezultate iz oblasti kulture i veliki doprinos u afirmaciji književnog stvaralaštva.

2. Jovanu Srdanovu iz Srpskog Itebeja za doprinos u radu mesne zajednice i unapređenje uslova života i rada u lokalnoj zajednici.

3. Vajda Janošu iz Torde za izuzetan doprinos u radu mesne zajednice , udruženja i razvoj sporta u lokalnoj zajednici.

4. B. Varga Tiboru iz Novog Itebeja za doprinos u radu DVD Novi Itebej i afirmaciji lokalne zajednice.

5. Šimon Andrašu iz Novog Itebeja za doprinos u radu udruženja penzionera i afirmaciji lokalne zajednice.

6. Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Torak za dugogodišnji predan rad na spašavanju od požara stanovništva i imovine.

7. Lidiji Čini profesoru muzike za postignute rezultate iz oblasti muzičke kulture – nastupi horova.

8. Zorani Nikolić iz Žitišta za postignute izuzetne rezultate iz oblasti sporta –treće mesto na prvenstvu Evrope i sveta u kik boksu.

9. Aleksandri Rapaić iz Žitišta za postignute izuzetne rezultate iz oblasti sporta – seniorski šampion Srbije u kik boksu i olimpijskom boksu , prvak sveta i prva na rang listi.

U kulturnom programu nastupili su deca Predškolske ustanove „Desanka Maksimović“ i učenici iz Torde, Kulturno umetnička društva iz Žitišta i Banatskog Dvora, kao i Emilija Gut, Stela Petrović i glumac Goran Budisavljević.

Comments powered by CComment