Gruja Petrol

Milica Knežević dobitnica nagrade na sajmu J=DNAKI

Milica Knežević dobila je nagrada NOOIS -a na sajmu J=DNAKI u kategoriji J=DNAKI u pristupačnosti jer je obrazovanje PRAVO, a ne posebna potreba.

Milica je bila inicijatorka akcije zahvaljujući kojoj je u zgradi Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ postavljen lift namenjen osobama sa invaliditetom. Ona je ostala u invalidskim kolicima nakon saobraćajne nesreće 2009. godine. Na svom blogu i na društvenim mrežama ukazivala je na razne probleme sa kojima se susretala. Nakon što je govorila o tome da ne može da prisustvuje svim predavanjima na spratu zbog nedostatka lifta u zgradi, Tehnički fakultet u Zrenjaninu je dobio lift. Njega i danas koriste studenti sa invaliditetom.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije organizovali su drugi Sajam J=DNAKI. Ovaj događaj je održan na Beogradskom sajmu.

Sajam J=DNAKI je jedna u nizu zajedničkih aktivnosti koja doprinosi stvaranju inkluzivnog društva uz uvažavanje specifičnosti i potreba svih građana. Ima za cilj informisanje javnosti o rezultatima, aktivnostima i merama koje u okviru nadležnosti Ministarstvo sprovodi, posebno prema osetljivim grupama. Zadatak je i da ukaže na izazove sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom u društvu.

 

Comments powered by CComment