Gruja Petrol

Donatorski fruštuk: Članice udruženja ''Vredne ruke'' predstavile svoje rukotvorine

Pod motom „Jaka žena - snažno selo” u holu Vlade Vojvodine juče je održan prvi donatorski fruštuk na kojem su žene iz 15 vojvođanskih udruženja predstavile svoje rukotvorine. Tako je, ujedno, obeležen i Međunarodni dan seoskih žena, 15. oktobar.

Cilj je osnaživanje žena, po programu Pokrajinske vlade, kao i da se sačuvaju od zaborava tradicionalni vojvođanski poslovi i proizvodi, ali i da se mladima prenesu prave vrednosti.

Prvi organizovani „Donatorski fruštuk” jeste jedan od načina da kako sekretarijati Pokrajinske vlade, tako i privrednici i svi oni koji imaju mogućnosti, pomognu u onome što su predstavnice seoskih žena navele kao prioritete. Među udruženjima seoskih žena bilo je, iz našeg regiona, udruženje žena „Vredne ruke” iz Srpski Itebej.

– Naš Klub žena vredno radi, pa smo to i pokazale posetiocima, ali i donatorima. Štand je bio u znaku pekmeza od šljive, takozvane turgunjače koja je autohtona vrsta. Nama je potrebna donacija ko bi se uredila prostorija u kojoj radimo, ali i za naše aktivnosti, pre svega za kuvanje pekmeza – rekla nam je predsednica Katinka Niković.

 

Comments powered by CComment