Gruja Petrol

Održana sedma po redu Pitijada u Žitištu (FOTO)

U organizaciji Udruženja žena "Đurđevdan" iz Žitišta u petak 11. oktobra održana je sedma po redu pitajada i obeležena godišnjica 58 godina postojanja ovog udruženja.

Među brojnim gostima iz naše opštine ovom događaju su prisustvovali gosti iz opština Sečanj, Nova Crnja i Zrenjanin a u takmičarskom delu učestvovalo je deset udruženja.

Manifestaciju je ove godine otvorila načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, a prisutni su bili i zamenik predsednika opštine Žitište Đorđe Žuža, direktor Turističke organizacije opštine Žitište Mitar Šarenac i druge zvanice.  

Učesnici ovog događaja takmičili su se u pravljenju slanih i slatkih pita. Na kraju dodeljene su i nagrade, a ovog puta bilo je šest dobitnika pehara. Prvo mesto za najbolju slatku pitu osvojilo je Udruženje žena "Livađanke", drugo mesto Udruženje žena "Savo Kovačević" Zrenjanin, treće mesto Udruženje žena "Vredne ruke" Srpski Itebej. U konkurenciji slanih pita prvo mesto osvojilo je Udruženje žena "Vredne ruke", drugo mesto Udruženje žena iz Novih Kozaraca a treće Udruženje žena iz Sečnja.

Na kraju programa organizovana je tombola a sva prikupljena sredstva biće uplaćena deci sa posebnim potrebama iz opštine Žitište.

Comments powered by CComment