Gruja Petrol

Nagrade pozorištu i glumcima iz Banatskog Karađorđeva

Glumci amaterskog pozorišta "Jovica Jelić" učestvovali su protekle nedelje na dva festivala sa predstavom "Život iz početka" gde su zabeležili sjajan uspeh i osvojili nagrade.

U petak 27. septemba u Jaši Tomić, održan je Pokrajinski festival tradicionalnih pozorišnih formi, gde su glumci ovog pozorišta ovojili 2. mesto i prasirali se na Republičko takmičenje koje će se održati u Malom Crnicu. Na ovom festivalu bilo je sedam predstava a glumci iz Banatskog Karađorđeva su izabrani za predstavnike Vojvodine na Republičkom takmičenju.

Takođe protekle nedelje osvojeno je i prvo mesto na Festivalu amaterskih pozorišta u Velikom Gradištu sa predstavom "Život iz počekta". Kao nagradu osvojili su štap i kanap kako se i zove sam festival.

Ono što je vredno napomenuti je i to da je u Jaši Tomiću osvojena i nagrada za najbolju žensku ulogu koju je dobila Anastazija Glumac, dok su u Velikom Gradištu osvojena nagrada za najbolju žensku ulogu Anastazija Glumac, najbolju mušku ulogu Zoran Jovanović i nagradu za najbolju predstavu.

Glumci ne staju sa izvođenjem prestava, večeras je planirana prestava i nastup u Srpskoj Crnji. Početak pozorišne sezone se najavljuje uskoro, sa tri nove predstave, ali će početak sezone zavisiti od radova na rekonstrukciji Doma kulture u Banatskom Karađorđevu a samim tim se odvija i rekonstrukcija pozorišne sale.

Comments powered by CComment