Gruja Petrol

Obuka đaka prvaka o bezbednosti u saobraćaju

Crveni krst Žitište je danas počeo edukativnu akciju „Bezbednost dece u saobraćaju“. Akcija je namenjena učenicima i učenicama prvih razreda osnovnih škola iz opštine Žitište.

U saradnji sa pripadnicima saobraćajne policije održano je predavanje za tri osnovne škole koje gravitiraju ka Žitištu, gde su deca po završenom predavanju praktično prelazila kolovoz na mestu gde saobraćaj reguliše semafor i gde nema semafora.

Bilo je puno pitanja za saobraćajce i zanimljivih dosetki, tako da je sve u svemu ovo bilo jedno zabavno i poučno druženje, a i prilika da se đaci iz više sredina upoznaju među sobom.

Crveni krst je svim učesnicima podelio poklone: Fluorescentne prsluke, rasporede časova sa zanimljivim pitalicama iz oblasti bezbednosti u saobraćaju koje su prilagođene deci njihovog uzrasta i hemijske olovke, kao znak sećanja na današnje predavanje.

Akcija se nastavlja narednih dana u Banatskom Karađorđevu i Torku dok se ne obuhvate svi đaci prvaci sa teritorije opštine Žitište.

"Iskorisili bi priliku da se zahvalimo razumevanju i podršci direktorica škola, a posebnu zahvalnost dugujemo Opštini Žitište koja je obezbedila sredstva za poklone preko Saveta za bezbednost saobraćaja u okviru preventive i edukaciuje iz saobraćajne kulture i bezbednosti. Cvreni krst se nada da će ova akcija pomoći još bezbednijem saobraćaju u našoj sredini- što je naš prevashodni cilj i ideja." - istakli su iz Crvenog krsta Žitište.

Comments powered by CComment