Gruja Petrol

Tradicionalno obeležen Dan mesne zajednice Hetin

Proteklog vikenda u Hetinu tradicionalno je obeležen Dan mesne zajednice. U petak uveče na kulturnom programu goste iz pobratimljenog mesta Hosuhetenj-Mađarska i sve ostale prisutne su pozdravili predsednik MZ Hetin Mihajlo Grujić i član MZ hetin Zoltan Sarka.

Na programu su učestvovali Emilija Gut talentovana mlada pevačica iz Banatskog Dvora, Danijela Kondić solo pevačica iz Ban.Karađorđeva, folklorna i pevačka grupa MKUD-a „Sečenji Ištvan“ iz Hetina. Takođe posetioci su mogli da pogledaju izložbu slika sa zadnje Likovne kolonije.

U subotu zbog obilnih padavina na takmičenju u kuvanju pilećeg paprikaša je učestvovalo osam ekipa. Rezultat je bio: 3.mesto –KUD-Dositej Obradović Međa, 2.mesto-Lovačko društvo“Srndać“ Hetin, 1.mesto-Udruženje Žena „Međanke“ iz Međe.

Održano je takmičenje u malom fudbalu(ženska i muška ekipa), u odbojci(muška i ženska ekipa), u pikadu, streljaštvu(muškarci i žene), u nadvlačenju konopca.

A u subotu uveče je bila igranka za sve goste i građane. U nedelju pre podne su gosti iz Mađarske obišli izdvojeno odeljenje Osnovne Škole „Miloš Crnjanski“, kao i izdvojeno odelenje Predškolske Utsanove „ Desanka Maksimović“, gde su predali
svoje poklone.

Nakon toga su obišli i Etno kuću „Sečenji Ištvan“ i značajnije zgrade Hetina.

Comments powered by CComment