Gruja Petrol

Međanci obeležili slavu sela

Hramovna slava Sabor svetog arhangela Gavlila proslavljena je svečano u Međi.

Na dan slave 26. jula 2019. godine jutarnju Sv. Liturgiju služili su jerej Кarađorđe Trivunović iz Žitišta, jerej Nebojša Vujinov, paroh iz Barande, rodom iz Međe, protojereji Branko Alekskovski iz Banatskog Кarađorđeva i jerej Jovica Čavić, nadležni paroh. Večenja služba i rezanje slavskog kolača završeni su u 16 časova.

Nakon večernje Sv. Liturgije nastavljeno je obleležavanje slave sela na sportskom terenu. U sportskom delu programa po tradiciji održana je utakmica između Međanaca koji su nekada živeli u selu i domaće ekipe, i nadvlačenje konopca.  Rezultat utakmice 3:3,  na penale pobedila ekipa Dijaspora-Međa, a u disciplini nadvlačenje konopca ekipa Međe.

Program obeležavanja slave sela nastavljen je u subotu turnirom u basketu i takmičenjem u kuvanjem pilećeg paprikaša. U basketu 3x3 učestvovalo je 11 ekipa a najbolja je bila ekipa iz Banatskog Karađorđeva, drugi su bili žitištani, dok je treće mesto osvojila ekipa iz Međe. Najbolji u šutiranju trojki je bio Jovan Hajrović iz Banatskog Karađorđeva.

U kuvanju pilećeg paprikaša učestvovalo je 19 takmičara. Prvo mesto je osvojio Miloš Janošević, drugo mesto Nebojša Barać dok je treće mesto osvojio Dragan Mladenović.

 

Comments powered by CComment