Gruja Petrol

Etno festival ''Kuhinja iz mog zavičaja'' po drugi put u Česteregu

Udruženje žena "Mladost" iz Česterega, 27. jula 2019. godine organizovalo je Etno festival pod nazivom “Kuhinja iz mog zavičaja”.

Drugi po redu festival obuhvatalo je izbor najlepše i najbolje proje kao i najlepše uređen štand u etno stilu. Učesnici su izlagali i predstavljali u etno stilu specijalitete svoga kraja, starinske predmete i rukotvorine.

Za najbolju proju ove godine izabrana je proja udruzenja "Banaćanke" iz Torka, drugo mesto je osvojilo udruženje "Narcis" iz Kozaraca a treće mesto "Orhideja" iz Banatskog Velikog Sela. Najlepše uređen štand ove godine pripalo je udruzenju "Livađanke" iz Aleksandrova, drugo mesto osvojilo je udruženje "Vidovdan" iz Banatskog Karađorđeva a treće mesto je pripalo udruzenju "Dvorčanke" iz Banatskog Dvora.

U kulturnom delu programa nastupila su deca kulturno umetničkog društva Petar Kočić iz Česterega i glumac Goran Budisavljević iz Banatskog Karađorđeva.

Takođe istog dana na terenu fudbalskog kluba "Napredak" iz Česterega odigrana je utakmica između veterana i nekadašnjih igrača tog kluba i sadašnje ekipe. Pobedila je sadašnja ekipa Napretka rezultatom 4:3

Comments powered by CComment