Gruja Petrol

Zapažena postignuća Nade Milenković iz Banatskog Karađorđeva

Učenica sedmog razreda OŠ "Nikola Tesla" iz Banatskog Karađorđeva - Nada Milenković - ostvarila je zaista zapažena postignuća na takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti. Naime, najpre je ostvarila plasman na republički nivo takmičenja iz književnosti - Književnoj olimpijadi, koje se održalo u Karlovačkoj gimnaziji 11. maja.

Nada je bila jedini predstavnik naše opštine i na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, koje je tradicionalno po 29. put održano u Tršicu, epicentru naše pismenosti, 25. maja. Sa obzirom na ostvareni visok broj bodova i visoku rangiranost, Nada se našla nadomak prva tri mesta.

Međutim, iako ih nije obezbedila za sebe, ostavila je mnogo lep utisak o sebi, vredno svedočanstvo o svom znanju, zalaganju, svojoj marljivosti i posvećenosti. Na jedan posebno lep način promovisala je svoju školu, svoje vršnjake, svoje mesto i pružila jedinstven primer kako se poklanja najbolji deo sebe svemu što se čini i u čemu se istrajava. Sa velikim ponosom iščekujemo iduću takmičarsku godinu kada će Nadi, verujem, ovo značajno iskustvo biti plodonosno i kada će sa stečenom takmičarskom zrelošću nastaviti da nas raduje svojim rezultatima.

Fotografija dole: Nastavnica Milana Rajić i Nada Milenković, učenica OŠ "Nikola Tesla".

 

Comments powered by CComment