Gruja Petrol

Svečano obeležen Dan pobede u opštini Žitište

Dan pobede Deveti maj je na svečan način obeležen u Opštini Žitište.

U 10 časova u Banatskom Višnjićevu na seoskom groblju položeni su venci na spomen obeležju vojniku Crvene armije Ivanu Jevki koji je poginuo u borbama sa fašističkim okupatorom kod Krajišnika 2.oktobra 1944.godine.

U 11 časova obeležavanje Dana pobede organizovano je u Žitištu ispred spomen obeležja kod Predškolske ustanove „Desanka Maksimović“. Posle intoniranja himne učenika OŠ „Sveti Sava“ prisutnima su se obratili Dušan Milićev u ime SUBNOR i gospodin Evgenij Martinjenko u ime Ruske ambasade u Srbiji.

Na spomen obeležja poginulim borcima narodnooslobodilačkog rata pred velikim brojem građana položeni su venci Opštinskog odbora SUBNOR-a, Ruske ambasade u Srbiji, Opštine Žitište, Opštinskog odbora SPS Žitište. Na skupu se obratio predsednik OO SUBNOR Dragan Savanović, a o ovom značajnom datumu govorila je predsednica Skupštine opštine Žitište Dragana Petković.

Кulturno-umetnički program izveli su učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Žitišta i deca Predškolske ustanove „Desanka Maksimović“.

Comments powered by CComment