Gruja Petrol

Svečano otvaranje Kocke ljudskih prava u Žitištu

Raoul Wallenberg Academy iz Stokholma uz podršku Švedskog Instituta i Ambasade Švedske u Beogradu, od oktobra 2016. godine sprovode projekat "Cube".

Projekat se, osim u gradovima Švedske, sprovodio u Njujorku, Parizu i Budimpešti, kao i u više gradova u Srbiji. Cube - Kocka ljudskih prava (dimenzija 2x2x2 m3) od nedavno je postavljena i u Žitištu, a poslužiće kao izložbeni prostor za ideje, poruke i kreativne radove na temu ljudskih prava.

Osnovna škola Sveti Sava se priključila ovom projektu, a ovo je već druga godina kako se projekat primenjuje kroz više radionica da bi se na kraju u "Kocki" prikazalo sve ono što su deca do sad naučila.

U ponedeljak 6. maja u holu Osnovne škole je organizovana svečanost na kojoj su prisustvovali zamenik ambasadora Švedske u Srbiji, Joachim Waern zajedno sa saradnicima, načelnica Srednjobanatskog okruga Snežana Vučurević, predstavnici lokalne samouprave Žitište i predstavnici osnovnih škola sa teritorije opštine Žitište.

U kulturnom delu programa predstavio se i hor Osnovne škole "Sveti Sava" a nakon toga je usledio otvaranje Kocke ljudskih prava.

Comments powered by CComment