Gruja Petrol

Svečano otvoren 23. ''Spomenar'' u Žitištu

U subotu 9. marta svečano je otvorena kulturna manifestacija "Spomenar" - 23. Susret veterana folklora Srbije. Susreti su revijalnog karaktera i okupljaju veteranske asamble folklora čiji su učesnici stariji od 35 godina. Do sada se na ovoj manifestaciji predstavilo preko 19000 učesnika iz naše zemlje i inostranstva a svake godine izvede oko 8 sati kvalitetnog programa iz oblasti folklorne i muzičke tradicije. Ove godine je učešće potvrdilo 29 anasmbla koji će se predstaviti u 4 večeri.

Manifestaciju je otvorio direktor Turističke organizacije opštine Žitište Mitar Šarenac a sve prisutne je pozdravio zamenik predsednika opštine Žitište Đorđe Žuža. Prve večeri su nastupali Tamburaški orkestar Osnovne škole "Sveti Sava" Žitište, KUD "Pionir" Zrenjanin, KUD "Zora" Srpski Itebej, KUD "Vlaška" Mladenovac, KUD "Železničar" Novi Sad, i "Seferini" Vanja Ilijev.

"Spomenar" se održava svake subote u sali Doma kulture u Žitištu, počev od 9. marta sa početkom od 19.30 časova. Istovremeno u holu “Doma kulture” svake subote od 19 časova posetioci će moći da pogledaju izložbe udruženja žena sa teritorije opštine Žitište.

Kompletan program možete pogledati OVDE

Comments powered by CComment