Gruja Petrol

U Novom Itebeju otvoreni 37. Itebejski susreti

U subotu 26. januara u Novom Itebeju pred punom salom Doma kulture svečano je otvorena tradicionalna manifestacija Itebejski zimski susreti.

Manifestaciju je otvorio Jožef Kerekeš predsednik Saveta mesne zajednice Novi Itebej a neposredno posle toga u kulturnom delu programa nastupili su kulturno umetinička društva iz Novog i Srpskog Itebeja, Nove Crnje i orkestar Lira iz Torka. Uz to je organizovana izložba slika i domaćih kolača.

Ova tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija, organizovana na osnovu zamisli istaknutog vojvođanskog mađarskog pisca Ferenca Deaka, koji je ovu manifestaciju pokrenuo pre četrdeset godina. Pokrovitelji „Zimskih Itebejskih susreta“, koji su organizovani u Novom Itebeju, sa ciljem međusobnog upoznavanja meštana i šireg okruženja su Opština Žitište, ZZ ''Bratstvo i jedinstvo'', ZZ ''Mrkšićevi salaši'', Victoria group i PerSu marketi.

Manifestacija se održava svakog vikenda, sve do polovine marta a program možete pogledati na linku PROGRAM 37. Itebejskih zimskih susreta

Comments powered by CComment