Gruja Petrol

Ekonomsko osnaživanje žena sa teritorije opštine Žitište

U sredu, 16. januara, Opština Žitište potpisala je ugovore o dodeli sredstava sa ukupno 22 preduzetnice sa teritorije opštine koje su se putem Javnog poziva za ekonomsko osnaživanje žena u 2018. godini obratile za podršku u realizovanju ideja i biznis planova.

Za ovu namenu izdvojena su sredstva u iznosu od 2 miliona dinara, a članice Komisije za utvrđivanje prava na finansijsku podršku ženama na teritoriji opštine Žitište odabrale su projekte i iz oblasti poljoprivredne proizvodnje i iz oblasti preduzetništva.

Na sastanku su prisustvovali predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević, zamenik predsednika Đorđe Žuža i članovi Komisije za ekonomsko osnaživanje žena a sve prisutne je pozdravila Snežana Vučurević, načelnica Srednjo-banatskog upravnog okruga, i istakla zadovoljstvo što je i ove godine raspisan i sproveden konkurs za ekonomsko osnaživanje žena u opštini Žitište.

"Opština Žitište je jedna od retkih u Srbiji koja primenjuje ovu praksu i samim tim u velikoj meri pomaže ekonomskom razvitku ove sredine. U planu je da se u ovoj godini formira Udruženje preduzetnica sa teritorije opštine Žitište, koje bi imalo za cilj da okuplja preduzetnice a ujedno i pomaže svim zainteresovanima u plasmanima njihovih proizvoda i usluga."

I za 2019. godinu najavljen je novi Konkurs za ekonomsko osnaživanje žena, o čemu ćete svojevremeno biti informisani.

Comments powered by CComment