Gruja Petrol

Završna konferencija projekta ''Počnimo da menjamo naše živote''

U utorak, 26. decembra 2018. godine, u naseljenom mestu Žitište održana je konferencija povodom završetka projekta ,,Počnimo da menjamo naše živote’’ (,,Uključiću se ja, uključi se i ti’’). Projekat je realizovala  Opština Žitište u saradnji sa Agencijom Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije, a uz finasijsku podršku EU. Svrha pokretanja projekta je poboljšanje ekonomskog položaja žena i stvaranje uslova za maksimalno iskorišćavanje njihovih ekonomskih, poljoprivrednih i preduzetničkih potencijala.

Konferenciju je otvorila Dragana Petković, predsednica Skupštine Opštine Žitište,  nakon čijeg obraćanja svim prisutnima su se obratile Ivana Petrić, predsednica Ženske odborničke mreže SOŽ, i Jelena Travar-Miljević. saradnica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

U okviru konferencije, predstavljeni su rezultati projekta i dodeljene Potvrde o učešću polaznicama obuka ,,Značaj upotrebe modernih tehnologija u povećanju prodaje’’ i ,,Brendiranje proizvoda/usluga’’. Takođe, kao jedan od rezultata projekta, predstavljen je ,,Vodič za preduzetništvo’’, kao uputstvo i podsticaj za započinjanje posla, koji je podeljen svim prisutnima.

U toku decembra, u okviru projekta ,,Počnimo da menjamo naše živote’’ (,, Uključiću se ja, uključi se i ti’’) koji realizuje opština Žitište u saradnji sa agencijom Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije, a uz finasijsku podršku EU, kao deo projektnih aktivnosti održane su obuke ,,Značaj upotrebe modernih tehnologija u povećanju prodaje’’ i ,,Brendiranje proizvoda/usluga’’, u cilju afirmacije ekonomskih, poljoprivredih i preduzetničkih potencijala stanovnica opštine Žitište.

 

Comments powered by CComment