Gruja Petrol

Na javnim radovima angažovano 35 nezaposlenih lica

Opština Žitište je svojim budžetom u 2018. godini izdvojila 10 miliona dinara za sprovođenje lokalnog plana za zapošljavanje.

Tim povodom 31. avgusta u zgradi Opštine Žitište upriličeno je potpisivanje ugovora za sprovođenje javnih radova u svih 12 mesnih zajednica uz prisustvo predstavnika svih mesnih zajednica. Ukupan iznos predviđen za realizaciju javnih radova iznosi oko 3.900.000 dinara, a podrazumeva angažovanje preko 35 lica iz teže zapošljivih kategorija. Ova mera se realizuje u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i sufinansirana je budžetom Vlade RS.

Takođe u toku današnjeg dana potpisani su i ugovori za obavljanje stručne prakse. Ova mera podrazumeva angažovanje lica sa visokom stručnom spremom, ali i lica sa srednjom stručnom spremom za koju je neophodno polaganje državnog ispita u određenim javnim institucijama iz određenih oblasti, kao što su zdravstvo, socijalni rad, pedagogija, itd. Današnjim potpisivanjem ugovora, sedmoro mladih ljudi angažovano je u Centru za socijalni rad Žitište, Domu zdravlja Žitište, Predškolskoj ustanovi „Desanka Maksimović“ i Osnovnoj školi "Sveti Sava". Javni poziv je i dalje otvoren, kao i poziv za otvaranje novih radnih mesta, a ove dve mere finansiraju se sredstvima iz budžeta lokalne samouprave.