Gruja Petrol

TEODOR NAJBOLJI MATEMATIČAR

Učenici Ekonomsko-trgovinske škole "Jovan Trajković" iz Zrenjanina sjajno su se pokazali na nedavnom održanom republičkom takmičenju iz matematike. Ekipno su nastupili i osvojili prvo mesto među 44 škole iz cele Srbije.

Da podsetimo prošle godine osvojili su drugo mesto ali zahvaljujući ovogodišnjem uspehu izborili su da sledeće godine Ekonomsko-trgovinska škola bude domaćin republičkog takmičenja iz matematike.

Od pojedinačnih uspeha bitno je istači da su osvojili i dva prva i jedno drugo i treće mesto.

Ove godine se proslavio Teodor Dežan iz Torka koji je u konkurenciji učenika drugog razreda bio najbolji.

"Pojedinačno sam bio prvi u svojoj kategoriji i više sam nego zadovoljan uspehom koji sam postigao. Za ovo takmičenje smo se prilično spremali svi, ne samo ja. Zadaci za takmičenje se dosta razlikuju od onih koje radimo za školu, jer je to ipak jedan napredniji nivo. Očekivao sam dobar rezultat, ali nisam mislio da ću biti prvi. Ovaj uspeh je motiv za sledeću godinu, da radim još više i da potvrdim priznanje koje sam dobio. Još ne znam koji ću fakultet upisati nakon završetka srednje škole, ali mi je matematika u nekom planu za dalje."

"Porodica i prijatelji su ponosni na mene. Oni su navikli da ostvarujem dobre rezultate na takmičenjima, jer sam i ranijih godina bio uspešan. Priprema za takmičenje zahteva dosta rada, vremena i truda, ali to ne znači da se odričem bilo čega u životu. Imam i dva hobija, a to su pecanje i vožnja motorom. I za to uvek pronalazim vremena. Za moj uspeh i rad su dosta zaslužni moji roditelji, kao i deda" kaže Teodor Dežan, učenik drugog razreda.