Gruja Petrol

POGLEDAJTE 5 FOTOGRAFIJA KOJE SU OBELEŽILE OVOGODIŠNJU ŠTRAPARIJADU

U selu Čestereg održana je III Međunarodna štraparijada.

Prve aktivnosti započele su fudbalskom utakmicom između ekipe iz Česterega i Mokrina gde su na kraju domaćini slavili rezultatom 3:2. Nakon toga je usledio oficijalan deo manifestacije odnosno Štraparska olimpijada i to u sledećim disciplinama: Seča trupca ručnom testerom, nadvlačenje klipe, obaranje ruka, seča trupca motornom testerom, penjanje uz stožinu a najboljima su uručene medalje. U nastavku programa posetiocima su se predstavili kulturno-umetnička društva iz Česterega, Banatskog Karađorđeva, Aleksandrova i Ostojićeva. 

Za one koji nisu upoznati štra­pari­jada je izložba vučnih konja, tačnije, to je tak­mičenje u izvlačenju trupaca. Izvorno je nastala u Zapad­noj Bosni, odakle se prošir­ila na celi region.
Treća štraparijada u Česteregu je bila humanitarnog karaktera i sav novac koji se naplaćivao od ulaznica biće uplaćen mladiću iz Žitišta Đorđu Majkiću koji boluje od multipleskleroze.
Štraparijada je organizovana u šest kategorija i to laka samci, srednja samci, teška samci, laka parovi, srednja parovi i teška parovi. Cilj ove manifestacije je promocija seoskog turizma i načina života, a prisutni su mogli da uživaju uz dobru muziku, izvanrednu hranu i piće.

Ovo su 5 fotografija koje su obeležile ovu manifestaciju: