Gruja Petrol

TOPOLOVČANIMA NAJVIŠE PARA

Kao podrška projektima i programima lokalnih udruženja građana Opština Žitište iz ovogodišnjeg budžeta namenila je milion i po dinara. Prema predlogu Komisije za saradnju sa udruženjma, a na osnovu javnog poziva, najveći deo pomenute sume, 635 hiljada odnosno 40,3 odsto, otići će u Ravni Topolovac.

Za organizovanje "Pasuljijade 2018", Udruženju "Mladi Topolovca" odobreno je 280 hiljada dinara. Udruženju "Urbani banat" takođe iz pomenutog sela, namenjeno je 300 hiljada (za projekat "Leto na Begeju"), dok tamošnjem Klubu žena "Zavičaj" za organizaciju ovogodišnje "Roštiljijade" ide 55.000 dinara.

U apsolutnom iznosu shodno predlogu Komisije, pojedinačno najveća suma (350 hiljada dinara) dodeljena je udruženju "Moj Čestereg", a u svrhu organizacije "Štraparijade 2018". Iz Torka, prema predlogu komisije, ovog puta podršku budžeta imaće dva udruženja "Banaćankama" treba da pripadne 75.000 dinara (za organizaciju manifestacije "Tajne bakine kuhinje"), dok za "9.dana toračanske kulture" Udruženju za umetnost i kulturu Rumuna "V.P. Bokaluc" ide 50.000 dinara.

Isti iznos, kako predlaže Komsija, treba da dobije i Udruženje "Međanke" iz Međe, za "Banatsku pitijadu 2018". Takođe, za organizovanje "Pitijade" Udruženju "Đurđevdan Žitište" namenjeno je 60 hiljada dinara, a isti iznos sleduje i Klubu žena "Vredne ruke" iz Srpskog Itebeja - za "Banatsku Testijadu".

Udruženje žena "Vidovdan" iz Banatskog Karađorđeva, po predlogu Komisije, treba da dobije najmanje 42.000 dinara za svoju "Banatsku pogačijadu". Udruženje iz Žitišta "Moje parče Evrope", međutim može da računa na 178.000 dinara, a na ime organizacije manifestacije "Bosanski lonac" i moto susrete u Banatskom Dvoru i Česteregu.

Izvor: List Zrenjanin