Gruja Petrol

ŠTA ZNAŠ O ZDRAVLJU - KVIZ TAKMIČENJE ZA OSNOVCE

Crveni krst Žitište je i ove godine organizovao kviz „Šta znaš o zdravlju“ u okviru obeležavanja Svetskog dana zdravlja. Na kvizu su učestvovali učenici šestih, sedmih i osmih razreda iz osnovnih škola iz Banatskog Dvora, Torka, Ravnog Topolovca i Žitišta. Cilj je bio da učenici pokažu znanje iz oblasti zdravstvene zaštite i prevencije bolesti kod adolescenata i dece u pubertetu (što je srazmerno uzrastu ucenika).

Moramo napomenuti da su učenici pokazali zavidan nivo znanja, a učenica sedmog razreda Jelena Radicev iz Žitišta, predstavljala je našu opštinu na pokrajinskoj smotri znanja „Šta znaš o zdravlju“. Cilj ove smotre nije takmičarskog karaktera, već da učenici iz raznih sredina iz cele Vojvodine sublimišu svoja znanja, druže se medusobno, upoznaju svoje vršnjake, a na radionicama koje su upriličene u pauzi takmičenja nauče nešto novo o Crvenom krstu, radu volontera i mnogim drugim korisnim stvarima.

Sve u svemu ovo je bila još jedna u nizu uspešnih akcija koje je organizovao Crveni krst, a velika zahvalnost ide i nastavnicima pomenutih škola koje su pomogle da ova akcija još jednom uspe.

Na kraju, za sve učesnike su obezbedene simbolične nagrade kao podsecanje na ovu akciju. Takode bi napomenuli da je slogan ovogodišnje kampanje pri obeležavanju Svetskog dana zdravlja „Zdravlje za sve“ što samo po sebi dovoljno govori koliko je važno da svaki naš gradanin bude pokriven nekim vidom zdravstvene zaštite.