Gruja Petrol

Banatsko Karađorđevo - Mirko pronašao posao u svom selu

Opština Žitište je ove godine za podsticanje zapošljavanja izdvojila 3. 476.670 dinara. Uz 3.340.330 dinara, koliko je opredelila Nacionalna služba za zapošljavanje (NZS) ukupan budžet za novo zapošljavanje, javne radove i stručnu praksu iznosi više od 6,8 miliona dinara.

Tako je sa evidencije nezaposlenih, preko programa za novo zapošljavanje, u „Maloj mlekari Ćuk” u Banatskom Karađorđevu zaposlen Mirko Gluhajić. Kako Milena Ćuk inače vlasnica ovog preduzeća koje je osnovano 2019- godine kaže za naš portal, Mirko je zaposlen u proizvodnji a sredstva za novo zapošljavanje mnogo znače i koriste ih po drugi put.

Ovo preduzeće je proizašlo iz dugogodišnjeg rada i truda njenog oca Milana Ćuka odnosno Poljoprivrednog gazdinstva “Milan Ćuk“ iz Banatskog Karađorđeva koje je registrovano 2004. kao rezultat višedecenijskog bavljenja poljoprivredom. Od 2008. na gazdinstvu postoji matično stado koza koje broji oko 100 grla, uglavnom sanske rase. "Mala mlekara Ćuk", se snabdeva sa Poljoprivrednog gazdinstva Milan Ćuk sa najkvalitetnijim kozjim mlekom, ali je proizvodnja dignuta i na viši nivo-otkup kravljeg mleka se vrši od proverenih meštana iz sela a takođe se u ovoj mlekari može naći širok asortiman najkvalitetnijih, tradicionalnih i sa puno ljubavi i truda, ručno rađenih sireva. Foto/List Zrenjanin/

 

Comments powered by CComment