Gruja Petrol

Održana šesta po redu ''Kuglofijada''

Šesta po redu "Kuglofijada" u organizaciji udruženja žena "Livađanke", a pod stručnim vođstvom predsednice pomenutog udruženja Ljupke Miškov, održana je večeras u Aleksandrovu.

Oko 40 kuglofa, što slanih, što slatkih, našlo se ispred tročlanog žirija, koji je imao za zadatak da izabere onaj najbolji u kategoriji slatkih i slanih kao i najkuglof.

Dok je sa jedne strane žiri bio na "slatkim i slanim mukama", sa druge strane više od 200 gostiju uživalo je u dobroj muzici i zabavi.

Ovom prilikom tu su se našli gosti iz Rumunije, Mađarske, Nemačke, Hrvatske, veliki broj predstavnika udruženja iz Vojvodine, kao i čelni ljudi Opštine Nova Crnja, na čelu sa predsednikom Vladimirom Brakusom, koji je ovom prilikom istakao da je ova manifestacija od velikog značaja kako za samo Aleksandrovo, tako i za celu Opštinu, pa i šire.

U kategoriji slatkih kuglofa prvo mesto je pripalo udruženju žena "Vredne ruke" iz Srpskog Itebeja, titulu najboljeg slanog kuglofa ponelo je udruženje žena "Mladost" iz Česterega, najbolji dečiji kuglof napravila je Anđelija Ninković iz Aleksandrova, nagrada za najlepše dekorisan otišla je u Rusko selo u ruke Jovanke Glušac, dok je specijalna nagrada za naj kuglof pripala Jasmini Ivanišević iz Hanovera.

Druženje uz muziku i pesmu nastavljeno je do kasnih večernjih sati, na opšte zadovoljstvo kako domaćina, tako i gostiju.

Izvor: RTV Santos

Comments powered by CComment