Gruja Petrol

Deca iz opštine Žitište otputovala na Vršački breg

Crveni krst Žitište je u saradnji sa Crvenim krstom Vojvodine i Opštinom Žitište obezbedio odmor i oporavak za 13 dece iz naseljenih mesta Banatsko Karađorđevo, Čestereg i Banatski Dvor na Vršaćkom Bregu u odmaralištu Crvenog krsta.

Deca su otputovala danas komformnim i udobnim autobusom iz svojih naseljenih mesta i tako će biti vraćeni kućama. Deca će tamo boraviti do 16 i do 19. avgusta. Za niih je tamo obezbeđen kompletan program koji uključuje igre, zabavu, kurseve prve pomoći i realističnog prikaza povreda i njihovog saniranja, maskenbale, ali i edukaciju o značaju i ulozi Crvenog krsta.

Jedno rečju, za decu je tamo osmišljen zanimljiv i ugodan boravak, uz stalni nadzor volontera i stručnih saradnika Crvenog krsta, ali i dvadesetčetvoročasovni lekarski nadzor. Nadamo se da će deca biti zadovoljna svojim boravkom o čemu ćemo pisati kad se deca vrate i sumiraju svoje utiske.

Crveni krst se zahvaljuje svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta, a posebno predsedniku opštine Žitište g. Mitru Vučureviću koji je imao sluha za ovu našu akciju i finansijski pomogao da se deca upute na ovaj odmor i oporavak za koji smo sigurni da će im se dopasti i ostati u lešpoj uspomeni. Poučeni iskustvima iz ranijih godina, sigurni smo da će se tu izroditi neka nova poznanstva i kontakti koji će se održavati i kasnije.

 

Comments powered by CComment