Gruja Petrol

Aleksandar Nešić iz Žitišta sa kolegama iz ETŠ ''Jovan Trajković'' ostvario sjajan rezultat na takmičenju

Tokom prošlog vikenda učenici ETŠ “Jovan Trajković” učestovali su na takmičenju u rešavanju studije slučaja koje je održano na Singidunumu.

Ekipu koja je osvojila drugo mesto činili su Aleksandar Nešić, Nevena Stojanović i Lazar Kovačević.

„Ovo je bilo i moje prvo takmičenje. Sasvim slučajno sam postao deo tima. Nevena i Lazar su me pitali da li hoću da idem sa njima i da probam nešto novo. Ja sam rekao što da ne, to je način da steknem neka nova znanja. Ja sam poboljšao svoje veštine za prezentovanje. U timu sam bio zadužen da pravim prezentaciju, ali moram da kažem da smo svi zajedno funkcionisali kao jedan. Da nije bilo jednog od nas u ekipi mislim da to ne bismo mogli da odradimo do kraja. Materijal za prezentaciju nije bilo teško pronaći. Tražili smo ga po internetu, a i kontaktirali smo neke ljude koji su mogli da nam daju potrebne informacije“, objašnjava Aleksandar Nešić, takođe iz odeljenja poslovnih administratora ETŠ „Jovan Trajković“.

„Naša ideja konkretno je podrazumevala obilazak Carske bare, Zrenjanina, Ečke i banje Slankamen. To smo sve uklopili u turu od tri dana. Prvog dana bi se obišla Carska bara. Sledećeg dana predviđao je obilazak Ečke i po nama to bi trebalo da bude na Vidovdan, kada je slava sela. Treći dan podrazumevao bi obilazak Zrenjanina i putovanje brodićem do banje Slankamen. Računica je pokazala da bi ovaj aranžman trebalo da košta 80 evra. Ja još ne znam šta ću upisati, imam još malo vremena da razmislim. Drugu sam prepustio svoj deo popusta za Singidunum, jer bismo u suprotnom morali da delimo nagradu“, dodaje naš sagovornik.

“Našu školu su na ovom takmičenju predstavljale dve ekipe. Tim kojem sam ja bila mentor osvojio je drugo mesto. Ove godine je prvi put tema na ovom takmičenju bila iz oblasti turizma, sa akcentom na ekološki turizam. Zadatak je bio da se napravi turistička ponuda na temu destinacija sa prirodom. Trebalo je odrediti, napraviti nešto u vezi ekološkog turizma. Učenici su jako lepo osmislili nešto što je vezano za naš kraj. Sačinili su ponudu koja je primenjiva u praksi. Osmislili su jedan lep program putovanja, izradili su kalkulaciju onako kako se to radi i odredili cenu ovog aranžmana. Uz to, ponudu su jako lepo prezentovali“, kaže Sonja Marjanski Lazić, profesor agencijsko-hotelijerskog poslovanja. Izvor: I love Zrenjanin

Comments powered by CComment