Gruja Petrol

OKRUŽNO PRVENSTVO U ODBOJCI

U četvrtak 25. januara 2018. godine u sali Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Ravnom Topolovcu, održano je Okružno prvenstvo u odbojci za učenice i učenike osnovnih škola.

U ženskoj konkurenciji učestvovale su učenice OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Zrenjanin, OŠ „Đorđe Joanović“ Novo Miloševo, OŠ „Slavko Rodić“ Krajišnik i OŠ „Aleksa Šantić“ Ravni Topolovac.

U muškoj konkurenciji takođe četiri ekipe, OŠ „Slavko Rodić“ Krajišnik, OŠ „Stančić Milan – Uča“ Kumane, OŠ „Jovan Dučić“ Klek i OŠ „Aleksa Šantić“ Ravni Topolovac.

Takmičenje je otvorio Milenko Milaković, član Opštinskog veća zadužen za sport.

U prvoj utakmici u ženskoj konkurenciji sastale su se učenice OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Zrenjanin i OŠ „Đorđe Joanović“ Novo Miloševo. Pobedile su devojčice iz Zrenjanina 2:0 u setovima i plasirale se u finale.

U prvoj utakmici u muškoj konkurenciji sastali su se učenici OŠ „Aleksa Šantić“ Ravni Topolovac i OŠ „Slavko Rodić“ Krajišnik. Neizvesna utakmica. Pobeda dečaka iz Krajišnika i plasman u finale, rezultat 2:1.

U drugom polufinalnom susretu snage su odmerile devojčice OŠ „Aleksa Šantić“ Ravni Topolovac i OŠ „Slavko Rodić“ Krajišnik. Ubedljiva pobeda topolovčanki i plasman u finale. Rezultat 2:0.

Drugo polufinale u muškoj konkurenciji nije donelo mnogo uzbuđenja. Ubedljiva pobeda OŠ „Jovan Dučić“ Klek i plasman u finale nad vršnjacima OŠ „Stančić Milan – Uča“ Kumane. Rezultat 2:0.

Finale u muškoj konkurenciji OŠ „Jovan Dučić“ Klek protiv OŠ „Slavko Rodić“ Krajišnik. Ubedljiva pobeda klečana i plasman na Međuokružno prvenstvo. Rezultat 2:0 u setovima.

Mnogo neizvesnije je bilo žensko finale u kome su se sastale ekipa OŠ „Aleksa Šantić“ Ravni Topolovac i ekipa OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Zrenjanin. Vodile su topolovčanke 1:0 u setovima, ali zrenjaninke prave preokret i rešavaju meč u svoju korist rezultatom 2:1 u setovima i obezbeđuju plasman na Međuokružno prvenstvo.

I ovo sportsko takmičenje organizovao je Sportski savez pod pokroviteljstvom Opštine Žitište, a sve učesnike je ugostio domaćin OŠ „Aleksa Šantić“ i OK „Hercegovina“ iz Ravnog Topolovca. Sve utakmice sudio je odbojkaški sudija Đorđe Ćorić.

Medalje i diplome za prvo, drugo i treće mesto, užinu i osvežavajuće napitke, zdravstvenu zaštitu obezbedio je, po svom planu.

Izvor: Sportski savez Opštine Žitište