Gruja Petrol

Veliki uspeh džudista Banata iz Žitišta

U subotu i nedelju 9-10. aprila održano je školsko prvenstvo Vojvodine u džudou u Stepanovićevu. Na ovom takmičenju učestvovalo je 1200 takmičara osnovnih i srednih škola.

Članovi džuda kluba "Banat" iz Žitišta ostvarili su zapažene rezultate na ovom školskom prvenstvu i to Lena Kovačević 1.mesto, Milica Radakovic 2.mesto, Dimitrije Nedeljković 5 mesto, Luka Kovačević 5.mesto i Luka Savanović 5. mesto.

Lena Kovačević i Milica Radaković obezbedile su plasman na školsku olimpijadu Vojvodine koje će se održati u Zrenjaninu 5. maja a svih pet takmičara obezbedilo je plasman na školsko prventvo Srbije koje će se održati u Beogradu 5. maja.

"Drago nam je što smo učestvovali na ovom školskom takmičenju, a posebno jer su pojedini izborili plasman na državno prvenstvo. Ovo je jako značajno za njihov napredak. Uslovi u Stepanovićevu su bili odlični a mi nastavljamo sa aktivnostima i čeka nas odlazak na dva takmičenja na kojem će naši članovi nastupiti." - rekao je Nikola Savatović trener džudo kluba "Banat" Žitište.

Comments powered by CComment