Gruja Petrol

Fudbaleri Napretka iz Česterega najavljuju borbu za vrh

Fudbalski klub Napredak iz Česterega se takmiči već nekoliko sezona u OFL Žitiste-Kikinda. Letos je, nakon završetka sezone, posle nekoliko turbulentnih godina iznađeno rešenje za povratak kluba na siguran put i stabilizaciju na svim poljima.

Na čelo kluba dosao je Nikola Došen koji je uz pomoć nekolicine drugara i simpatizera kluba, pre svih bivšeg fudbalera zrenjaninskog Proletera Mladena Baće Sirara, Svetozara Kantara, Branka Bogića, Dragana Stanivuka, Gorana Garića, Nikole Mučibabića, Nemanje Bekića, uspeo da postavi klub na dobre temelje.

Kao i u svim malim sredinama isti su problemi finansije, nedostatak igračkog kadra, stručan rad ... Velikim zalaganjem sve je prevaziđeno u dobroj meri. Uz dobro samoorganizovanje i pomoć MZ Čestereg, Opštine Zitiste kao i Sportskog saveza opštine Zitiste obezbeđena su sredstva za dobro funkcionisanje kluba. Stručan rad je rešen na najvišem mogućem nivou dovođenjem Nebojše Krdže Miletića za šefa struke na kom bi nam pozavideli i mnogo veći i organizovaniji klubovi.

Pored njega priključilo se nekoliko igrača uglavnom komšija iz Banatskog Karađorđeva, Banatskog Dvora, Vojvoda Stepe, Srpske Crnje, Radojeva... Klub je rezultatski zadovoljan prvim delom, zauzeli su 2 poziciju sa 1 bodom zaostatka za komšijama iz Bašaida koji dolaze prvo kolo nastavka u goste. Bez obzira na domaći teren, komšijski budžet je u odnosu na budžet kluba iz Česterga ogroman, pojačavaju se, stoga im i pripada uloga favorita u tom derbiju, ali kako kažu neće se predati bez borbe jer to ih svakako oduvek krasi!

Najavljuju da niko neće napustiti redove kluba i da su dobrom putu za nastavak saradnje sa popularnim Krdžom. Verovatno najvažnije od svega pored toga što su dosta učinili na popravci postojeće infrastrukture, na čemu je bio najveći akcenat, posle 3 godine ponovo je pokrenut rad sa najmlađima!

Dušan Savic, majstor na terenu i povratnik u dres Napretka, uzeo je na sebe sa još nekoliko ljudi obnavljanje škole fudbala za najmlađe. Radi se u dve kategorije, koje se takmiče u Ligi budućih šampiona, i za sada su odlični i zaljubljeni u Dušanovu predanost njima, i to mu vraćaju na najbolji način velikim odzivom i dobrim radom.

Ovakav rad kluba na svim nivoima nije ostao ne zapažen te se dosta prijatelja javilo i pomoglo rad kluba.

Ovim putem rukovodstvo kluba želi da se svima zahvali od srca! Momci koji su branili boje kluba ove polusezonu su : Zeljko Todorović i Milan Ćulibrk (golmani), Goran Sirar, Goran Garić, Saša Stojanović, Igor Egredzija, Filip Bicanin, Slobodan Tadić, Dusan Savić, Svetozar Kantar, Mirko i Dragan Vlajić, Bojan Jakšić, Srđan Klimovic, Petar Knežević, Saša Radin, Siniša Kostić, Stevan Dajin, Marko Gligic. Prvi strelac kluba je Dusan Savić sa 12 pogodaka iz 7 utakmica.

Ambicije kluba su na prvom mestu dobar rad u svim kategorijama i jačanje infrastrukture, ali i želja za boljim rezultatima. Naravno plasman u PFL Zrenjanin želja svih u klubu i daće sve od sebe da to i učine, bilo kao prvoplasirana ekipa ili kroz baraž za popunu PFL!!! Zahvaljuju se njihovoj vernoj publici koja ih je pratila i dala podršku cele polusezonu bilo kod kuće ili u gostima! Takođe ističu činjenicu da je među njihovim navijačima veliki broj komšija što je im je posebno drago i hvala im na podršci!!!

Za druge se navija Napredak se voli sportski pozdrav iz Česterega!!! - poručuju iz kluba iz Česterega.

Comments powered by CComment