Gruja Petrol

Važna pobeda Begeja nad direktnim konkurentom

U izuzetno važnoj utakmici prvog kola prolećnog dela prvenstva u Vojvođanskoj ligi – grupa Istok Begej je ostvario važnu pobedu nad direktnim konkurentom za opstanak OFK Kikindom od 2 : 0.

Znalo se i pre utakmice da neće biti lako protiv snažne i pojačane ekipe Kikinde, a Begej nije mogao da nastupi kompletan zbog bolesti i kaznii nekolicine igrača, pa je trener Milenko Milaković morao da izvede prinudni sastav.

I nije sve štimalo u prvom poluvremenu, ali je ipak Begej bio taj koji je diktirao tempo, međutim, nije bilo pravih prilika.

A u drugom poluvremenu na samom početku gosti su krenuli ofanzivno i promašili u 47.minutu zrelu priliku, da bi u 56.minutu pogodili i prečku. To kao da je bio znak za igrače Begeja da se trgnu i krenu silovitije prema golu gostiju. U 65.minutu najbolji pojedinac meča Zoran Šćepanović je bio oboren u šesnaestercu gostiju i sudija Gaborov je dosudio kazneni udarac, a sa bele tačke siguran je bio prvi strelac ekipe Slobodan Grbić.

Drugi gol je delo Ognjena Umićevića koji je na centru oteo loptu igračima Kikinde i izdržao na leđima nekoliko igrača, a kada je ušao u kazneni prostor gostiju iskosa tukao i pogodio za 2 : 0.

Osvojili su na startu Žitištani tri velika boda koja im mnogo znače u daljem toku prvenstva i sasvim sigurno je da će igrati značajniju ulogu i boriti se za sredinu tabele.

Comments powered by CComment