Gruja Petrol

Podrška učenicima u cilju odabira odgovarajuće srednje škole

U osnovnoj školi ,,Sveti Sava” u Žitištu u četvrtak je održan poslednji deo projekta Info dan ,,Izaberi svoju budućnost''. Ovaj jedinstven projekat podrške mladima realizuje Kancelarija za mlade opštine Žitište uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Opštine Žitište.

Profesori srednjih škola iz Zrenjanina i Srpske Crnje predstavili su zainteresovanim učenicima i njihovim roditeljima nastavne programe, profile svojih škola i prezentovali prednosti upisa različitih obrazovnih profila.

Pored profesora, prisutne učenike i njihove roditelje pozdravili su Dragan MIlić, zamenik pokrajinskog Sekretara za sport i omladinu koji je od koorinatorke Kancelarije za mlade Ane Bijelić dobio zahvalnicu za podršku projektu.

Ispred lokalne samouprave prisutne je pozdravio Đorđe Žuža, zamenik predsednika opštine Žitište, Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, kao i direktorka osnovne škole “Sveti Sava” iz Žitišta Snežana Majkić.

Učenicima je predstavljeno šest srednjih škola: Hemijsko-prehrambena i tekstilna škola "Uroš Predić" iz Zrenjanina, Elektrotehnička i građevinska škola "Nikola Tesla" iz Zrenjanina, Tehnička škola iz Zrenjanina, Poljoprivredna škola iz Zrenjanina, Srednja škola "Đura Jakšić" iz Srpske Crnje, Zrenjaninska gimnazija i Dom učenika srednjih škola "Angelina Kojić-Gina" iz Zrenjanina.

Info dan ,,Izaberi svoju budućnost'' je u proteklom periodu održan u školama u Banatskom Karađorđevu i Srpskom Itebeju.

Comments powered by CComment