Gruja Petrol

Decembar u znaku Banatskog Karađorđeva

U Banatsko Karađorđevo pred sam kraj godine stiglo je nekoliko veoma pozitivnih vesti.

Prva vest koja je obeležila decembar mesec je da je Banatsko Karađorđevo izabrano među tri najuspešnija sela u Srbiji u 2018. godini, u kategoriji sela od 2.000 do 3.000 stanovnika. Priznanje je stiglo od Kulturno-prosvetne zajednice Srbije a sama dodela nagrada održana je u Elemiru protekle subote. U oceni uspešnosti sela kao kriterijumi su uvažavane aktivnosti na razvoju sela, prihodi koje selo obezbeđuje kroz samodoprinos, broj mladih i dece u odnosu na ukupan broj žitelja, broj zaposlenih i firmi koje posluju na seoskoj teritoriji...

Takođe, ove nedelje objavljeni su rezultati Konkursa za finansiranje posebnog programa Afirmacije školskog i univerzitetskog sporta u AP Vojvodini raspisanog od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, na osnovu kojih je Osnovna škola „Nikola Tesla“ dobila sredstva u iznosu od 298.680,00 dinara za opremanje fiskulturne sale u Banatskom Karađorđevu.

Ne treba ni da zanemarimo investiciju od oko milion dinara za dogradnju parking prostora ispred škole u Banatskom Karađorđevu, gde se radovi privode kraju. Foto u prilogu.


Comments powered by CComment