Gruja Petrol

Jedinstveno upravno mesto u Žitištu

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i predsednica Skupštine opštine Žitište Dragana Petković, potpisali su danas ugovor za uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta u Žitištu, čime će meštani opštine dobiti jedno mesto na kome će završavati sve poslove koje imaju sa upravom.

Uspostavljanjem i stavljanjem u funkciju jedinstvenog upravnog mesta svim građanima opštine Žitište će se olakšati ostvarivanje svojih prava i usluga. Samim tim uspostaviće se jedinstvena mreža koja će omogućiti brži protok informacija i podataka i omogućiti približavanje službi opštinske administracije građanima koji ne žive u sedištu opštine.

Za ovaj pilot projekat opštini Žitište odobrena su sredstva u iznosu od 7.450.000 dinara i biće utrošena za izradu web aplikacije, opremanje i uređenje prostora, nabavku opreme ... a očekivanja su da jedinstveno upravno mesto počne da funkcioniše u prvom kvartalu 2019. godine.

Pored opštine Žitište sredstva su odobrena za još 7 gradskih opština i lokalnih samouprava: Lazarevac, Šabac, Sombor, Smederevska Palanka, Kruševac, Pirot i Bela Palanka.

 

Comments powered by CComment