Gruja Petrol

Načelnica okruga prisustvovala obeležavanju 25. godišnjice Moskovske regionalne Dume

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević boravila je u višednevnoj službenoj poseti Moskvi i prisustvovala obeležavanju 25. godišnjice Moskovske regionalne Dume, na lični poziv predsednika Dume I. J. Brancilova. U sklopu proslave ovog značajnog jubileja održana je Međunarodna konferencija na temu “Uloga u medijaciji regionalnih zakonodavnoh organa državne vlasti u okviru međuregionalnog dijaloga“, kojoj su pored delegacije Sredobanatskog upravnog okruga, kao predstavnika Srbije, prisustvovali i predstavnici inostranih i regionalnih parlamentarnih delegacija iz više evropskih zemalja (Nemačke, Švedske, Finske, Bugarske, Italije, Češke, Poljske) i pojedinih kineskih provincija.

U sastavu delegacije Okruga, koju je predvodila načelnica Snežana Vučurević, bili su predsednik skupštine Grada Zrenjanina Oliver Mitrović i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura. Na Međunarodnoj konferenciji naša delegacija je učestvovala u radu više sekcija a na temu o Kulturnom nasleđu i obrazovnom programu za buduće generacije i temu o Državnoj podršci o volontiranju kao instrumentu društvenog doprinosa socijalnoj politici, na skupu je govorila načelnica okruga Snežana Vučurević.

Učešće i predstavljanje naše delegacije na čelu sa načelnicom okruga na Međunarodnoj konferenciji u Moskovskoj regionalnoj Dumi bilo je uspešno i značajno će doprineti uspostavljanju novih kontakata i produbljivanju saradnje Srednjobanatskog upravnog okruga sa Moskovskim regionom i predstavnicima njihovih najviših institucija.

 

Comments powered by CComment