Gruja Petrol

Stručno predavanje u okviru nedelje bezbednosti i zdravlja na radu i zaštite od požara

U Žitištu su 05.12.2018. godine održana stručna predavanja u okviru nedelje bezbednosti i zdravlja na radu i zaštite od požara.

- Na stručnom predavanju govorili su Stevan Đurović, v.d. direktora Inspektorata za rad, Zoran Kapor Inspektor zaštite od požara - Odeljenja za vanredne situacije u Zrenjaninu i Dr Božo Nikolić, Međunarodni institut za primenjeno upravljanje znanjem DOO, Novi Sad.

Najbolja bezbednost je preventiva.

Po drugi put "Udruženje za bezbednost i zdravlje na radu opštine Žitište", u okviru "Nedelje bezbednosti i zdravlja na radu i zaštite od požara", organizovalo je stručno predavanje kome je prisustvovalo veliki broj zainteresovanih predstavnika preduzeća i pojedinaca. Na tri teme koje su obuhvatile "Analiza povreda na radu u 2017 godini, i prvih deset meseci u 2018.godini", govorio je ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - Stevan Đurović, v.d. direktora Inspektorata za rad, na temu "Požari na otvorenom prostoru" govorio je iz Ministarstva unutrašnjih poslova - Odeljenje za vanredne situacije u Zrenjaninu, Zoran Kapor, Inspektor zaštite od požara i treća tema "Klimatski faktori kao elementi radne sredine i procena rizika u hladnom okruženju", govorio je iz Međunarodnog instituta za primenjeno upravljanje znanjem DOO, Novi Sad - Dr Božo Nikolić, dipl .maš .inž .
Goste je ispred lokalne samoprave pozdravila Ivana Petrić Odbornica u Skupštini opštini Žitište, a skupu su se kratko obratili gosti iz Kule iz "Rotary club of Kula", Predsednik Nenad Marjanović i Strahinja Džuverović iz “Opštinskog Vatrogasnog Saveza Kula", Vera Kondić iz Sindikata "Nezavisnost" iz Beograda i Predsednica "Vatrogasnog Saveza Vojvodine" - Ljubica Krnjaić.

Najbolja bezbednost i zaštita na radu je prevencija i poštovanje zakonskih odredbi i primene u praksi svih propisanih mera. Ovo je područje u koje treba da se uključe svi subjekti društva kako bi našu svest i odnos prema zaštiti i bezbednosti podigli na još veći nivo istakao je Petar Stanić, predsednik "Udruženja za bezbednost i zdravlje na radu opštine Žitište".

Uspešan domaćin ovog veoma zanimljivog predavanja bio je agilni Petar Stanić, predsednik "Udruženja za bezbednost i zdravlje na radu opštine Žitište"

- Ovaj skup i predavanje je prevazišao očekivanja, želja nam je da sve to postane tradicija u našoj sredini koja ima razumevanja i sluha za sve konkretne akcije u ovoj oblasti, naglasio je Stanić.

Na kraju predavanja preduzećima i ustanovama kao i pojedincima uručene su zahvalnice saradnje, a takođe i medijima za objektivno i svesrdno informisanje.


Comments powered by CComment